Dags att uppdatera markiserna?

Har du bestämt dig för att sätta upp nya markiser finns det en del saker du behöver tänka på. Till att börja med måste du veta vilken typ av markis du ska ha, samt hur du vill att den ska se ut (form, färg, storlek, och så vidare). Sedan bör du också ha lite koll på hur man tar hand om sin markis så att den håller så länge som möjligt. För det är betydligt billigare att underhålla än att köpa och installera en helt ny markis.

Eftersom vi har ett ganska varierat klimat bjuds vi på alla olika typer av väder. Det är allt ifrån gassande sol till spöregn och hagel. Under de soligaste dagarna kan solstrålarna leta sig in i hemmet genom fönster och därmed bleka golv, möbler, m.m. Dessutom finns det en del ohälsosamma strålningar som man helst ska skydda sig mot. Även regn och rusk kan slita på hemmet, fast framförallt på utsidan. På grund av dessa, och andra, faktorer är det många som väljer att använda sig av markiser i Sverige.

Bra markisutbud i Stockholm
Utbudet av markiser varierar en hel del beroende på var i landet du bor. Bäst och bredast är sortimentet i storstadsregionerna och framförallt i Stockholm. Därför kan det vara en bra idé även för dig som inte bor i huvudstaden att titta på markiser i Stockholm inför köpet. Då får du en bättre uppfattning om prisbilden och utbudet. Passa på att inhämta offerter från flera olika leverantörer innan du bestämmer dig, så att du undviker att betala för mycket för en likvärdig produkt.

Låt proffsen montera
Vid montering och installation av en markis är det bäst att ta hjälp av någon som verkligen vet vad som ska göras. Det är bäst att allt går rätt till från början så att du slipper ta hand om oväntade konsekvenser senare. Det finns flera företag som hjälper till med detta och som kan ge kostnadsfria prisofferter så att du enkelt kan jämföra de olika.

När monteringen är igång kan du välja till två bekvämlighetsfunktioner. En av dessa är en automatfunktion som gör att markisen känner av när det är dags att fällas ut. Det är otroligt bra för dig som inte alltid kommer kunna vara hemma och hålla koll. Den andra funktionen är en motor som helt enkelt gör att du slipper veva ut markisen själv.

För att hålla din markis i bra skick är det viktigt att aldrig veva in den när den är blöt. Du bör även försöka hålla smuts borta genom att spola rent eller borsta bort det då och då. När, eller om, markiserna blir slitna ändå går det att göra ett enkelt dukbyte så att du slipper byta ut hela ställningen. Det är betydligt billigare men det ger ändå ett nytt och fräscht utseende!

Olika markiser
Några av de vanligaste markiserna är fönstermarkiser, terassmarkiser och balkongmarkiser. Alla de tre namnen förklarar ganska väl vart de ska sitta, men alla har samma syfte – att skydda. Alla typer finns i olika färger och modeller så att du som kund ska kunna få mer variation.

Det finns även en markis som kallas för korgmarkis. Den fungerar precis som de andra tre, men det unika med denna modell är formen som ser ut som en korg, därav namnet. Detta används mest av företag och hotell, oftast ovanför entréer och ingångar för att få en snygg inramning som ändå skyddar mot väder och vind. Du hittar utan problem alla dessa produkter när du letar efter markiser i Stockholm.

29 Jun 2017