Den som skyddar sig mot solen skyddar sig mot rynkor

Rynkor får man av många orsaker, men en av de vanligaste är för mycket sol. Är man soldyrkare löper man helt enkelt större risk att drabbas av rynkor i förtid och det är inte mycket man kan göra åt det. Därför är det också vanligare att människor som lätt blir bruna och gärna vistas i solen drabbas mer av rynkor än de som behöver undvika solen på grund av eksem eller brist på pigment.

Solkräm är alltid bra och kan med fördel användas året runt, eftersom solljus påverkar huden även på vintern. Det är framför allt ansiktet som är särskilt känsligt. Förutom solljus har rynkor förstås även andra orsaker, framför allt genetiska, men även rökning och livsmiljö spelar stor roll. Stockholm är en ren stad, men den som bor här utsätts så klart för mer avgaser och andra gifter i luften än den som bor ute på landet, vilket påverkar huden.

Botox mot rynkor vanligt i Stockholm

Den som får rynkor i tidig ålder, där de alltså inte kan härledas till naturligt åldrande, får dem ofta på grund av för mycket vistelse i solen. Man kanske tycker om att sitta på balkongen timmar i sträck hela somrarna och njuta. Solskydd känns onödigt eftersom man ”aldrig bränner sig”. Resultatet blir att huden torkar ut, förlorar sin elasticitet och rynkor bildas. Fuktkrämer kan hjälpa, men bara till en viss del.

Många Stockholmare som får rynkor i medelåldern, eller ännu tidigare, väljer att genomgå regelbundna behandlingar med Botox. Botox är en produkt som utvinns ur giftet Botulinumtoxin, och det har muskelavslappnande egenskaper. När musklerna slappnar av i den behandlade delen av ansiktet slätas rynkorna ut och huden blir slätare. Eftersom effekten av Botox är övergående måste dock behandlingen upprepas en gång i halvåret för att man ska slippa rynkorna, annars kommer de tillbaka.

Är Botox farligt?

Att Botox utvinns ur ett gift låter dramatiskt, men en behandling med Botox i Stockholm är i regel helt riskfri, förutsatt att det görs hos en seriös klinik, av vilka det finns många i Stockholm. Dock förekommer också oseriösa aktörer där personalen är dåligt utbildad kring vad Botox är och hur det ska användas korrekt. Se därför alltid till att salongen är legitimerad och har fått goda kundomdömen innan du genomgår en behandling med Botox i Stockholm.

Viktigt att du skyddar dig mot solen

Sol ska avnjutas i lagom doser. Använd alltid solskydd när du vistas i solen, även i ansiktet. Och vill du sitta på balkongen och njuta en stilla sommardag, se till att montera jalusier eller någon annan typ av solskydd som ger dig skugga. Du kommer att hjälpa din hud avsevärt och löpa betydligt mindre risk att få rynkor i förtid. Rynkorna kommer tids nog, som de gör till alla människor, och det finns ingen anledning att hjälpa dem på traven.

Skulle rynkorna ändå dyka upp i förtid och du vill testa Botox för att bli av med dem, se till att du väljer en certifierad och seriös klinik i Stockholm med goda vitsord från tidigare kunder.

Mer information om botox hittar du här: https://www.botoxstockholm.biz.

18 Sep 2018