Kom ihåg solavskärmning till bilen

Kom ihåg solskydd till bilen. Det är viktigt för både inomhusklimatet i bilen och för säkerheten för alla bilens passagerare. Som bilägare och förare vill man ju inte riskera någon krock med bilen bara för att man blir bländad av solens starka strålar. Nu går det ju inte att skaffa persienner direkt till bilen, även om man kanske önskar sig det. I bilen måste man ju kunna se ut genom alla fönster på sekunden. Annars riskerar man att köra i diket eller på någon som rör sig i trafiken. Nej, då är det bättre med en solfilm på bilens alla rutor så att man är säker på att slippa bli bländad.

Solfilm gör inomhusklimatet bättre

Det är på alla sätt bättre att skaffa sig solfilm till bilen som skyddar bilen mot både solens heta strålar och som hettar upp hela bilen. Solfilmen skyddar nämligen mot hettan inne i bilen. Det är varje sommar som någon dåre lämnar barn eller husdjur inne i bilen. Föraren tror att de ska in i en affär, eller någon annanstans och att barnen eller husdjuren ska kunna stanna kvar i bilen. Men en bil, även om den skulle stå i skuggan blir mycket snabbt outhärdlig för den som stannar kvar i bilen då en air-condition inte kan vara på medan bilen står stilla och motorn inte är på. Skulle man ha en egen air-condition som inte går på bilens motor, skulle man kanske kunna stanna kvar i bilen medan  den står stilla, men någon sådan air-condition finns ännu inte uppfunnen. Alltså måste man ta ut hudsjuren och småbarnen medan bilens motor har stannat. Det är faktiskt livsviktigt. Annars kan man riskera att förlora vårdnaden om sitt barn, och bli av med husdjuren som blir omhändertagna om man lämnar kvar dem. I värsta fall dör de. Och det är hemskt. Skaffa i stället en riktig solfilm till bilen i stället.

Solfilmen skyddar mot blädning av solen

För att slippa bli bländad av solens strålar är det också bättre att montera fast solfilm till bilen. Som bilägare och förare av bilen är det viktigt att se till så att man inte blir bländad av solen medan man kör den. Det är aldrig någon ursäkt att man blev bländad av solen om man krockar med någon annan eller kör på någon. I bästa fall kör man bara ner i diket. Skaffa i stället solfilm till bilen och kör säkert i sommar!

20 Jun 2019