Med solskydd blir uteplatsen i Stockholm mer användbar

Solskydd gör att du kan nyttja din uteplats i Stockholm mycket mer. Funderar du på att installera en markis ska du satsa på kvalitet. Här är några tips.

Med en markis blir terrassen och uteplatsen mer användbar och oavsett om det regnar eller är gassande solsken kan du använda den. Men tänk på att välja en markis av bra kvalitet där tyget inte bleks eller bryts ner av solens uv-strålar. Markisen ska också enkelt gå att fälla in och ut utan att fastna.

Det finns markiser som fälls in med handvev men också med motor. Väljer man en markis med motor är den även försedd med sensorer som känner av om det börjar blåsa och då fäller in markisen. På så vis slipper man oroa sig för att markisen blåser sönder.

Så hittar du rätt solskydd till huset

De markiser man väljer ska helst passa ihop med huset. Därför kan det vara bra att ta hjälp av ett företag som är specialiserade på solskydd som exempelvis Niklassons Markiser i Stockholm. Då kan man få måttanpassade solskydd i vilken kulör som helst. Man får även hjälp med att hitta rätt markismodell och storlek, samt att man får solskyddet monterat.

Solskydd kan kosta en hel del men de bidrar även till ett bättre inomhusklimat och kan hjälpa till att sänka energikostnaderna. Men för att markisen ska bli en så bra investering som möjligt och hålla länge måste den underhållas. Detta gör man genom att tvätta av den en gång om året.

13 Jun 2023