Så fungerar en sol- och vindstyrd markis

Markiser med sol- och vindautomatik blir allt mer populära tack vare sin smidighet och flexibilitet. Här beskriver vi i korthet hur dessa markiser fungerar.

Sol- och vindautomatik handlar enkelt om att markisen anpassa efter de aktuella väderförutsättningar. När solen skiner fälls den ut av sig självt och när den går i moln igen sp rullas den in. Den dras även in när det blåser för hårt, för att den inte ska gå sönder av hård vind. Der går även bra att programmera in en favoritposition för markisen, som den sedan anpassar sig efter oavsett vilket väder det är på terrassen eller uteplatsen.

Många fördelar med automatik

Några starka fördelar med denna form av automatik är kan känna dig lugn och trygg när du inte är hemma. Många husägare har fått tanken “har jag rullat in markisen” när man är på stranden och tvingas ringa grannen för att kolla om det är gjort. detta omak slipper du med en modern väderstyrd terrassmarkis.

Dessutom får du förstås högre komfort, behöver inte veva in och ut markisen eller hålla ständig koll på väder och vind. Dessutom gör automatiken att markisen skyddas från skador som kan bli kostsamma i långa loppet.

Dessutom kan en automatisk markis hjälpa dig att hålla en behaglig temperatur inomhus under de varma sommarmånaderna.

Känslig och smidig mekanik

En modern väderstyrd markis är mycket känslig när det gäller att känna av väderförhållanden. Bara två minuters solstrålar på sändaren räcker för att den ska rullas ut och en kort stunds skugga så åker den in igen. När solen går i moln eller det blir kväll tar den inte längre än 15-30 minuter innan den åker in igen

Vindautomatiken anpassas helt efter en vindgivare. Den känner av vinden och när det blir blåsigt så åker markisen in i säkert läge och stannar där. Denna funktion kan man dessutom i de flesta fall styra med fjärrkontrollen. Blåser det för hårt så rullas markisen in och den spärras. En halvtimme efter att blåsten upphört kan du börja använda markisen igen.

Här kan du läsa mer om sol -och vindstyrda markiser.

18 Jul 2017