Så kan man också använda markiser

Det händer mycket på utvecklingen av solskydd. Vi ser allt fler produkter med nya funktioner och användningar av bland annat markiser. Här presenterar vi några nyheter när det kommer till markiser. Bland annat ser vi markiser som inte nödvändigtvis måste monteras ovanför fönster, såsom vi är vana vid att se dem. 

1. Markiser som screenmarkis

Screenmarkiser är markiser som går parallellt med fasaden och som täcker fönstret, men gör så att man har full utsikt ut men som motar bort solens varma strålar. Screenmarkiserna gör så att det inte krävs så stort utrymme utanför fönstret, i stället går markiserna tätt inpå fönstret. Du kan ställa ut markiserna, som man är van vid, som förut, men samtidigt kan de småta åt fasaden och tar ingen plats på det sättet utanför fönstret. Screenmarkiserna har en tät väv som skyddar mot solen. Väven skyddar mot solens strålar.

2. Markis på som sidomarkis

Sidomarkisen skärmar av och kan monterad var som helst där man vill ha insynsskydd. Den går lika bra att montera på balkonger och uteplatser som på terassen och altanen. När man inte vill använda den längre, rullar man in den i en skyddande kasett som är tillverkad i aluminium som inte rostar och du kan ha den utomhus året om, ifall du vill det. Monterar du den på balkongen får du ett effektivt insynsskydd och en härlig ombonad känsla. Om du monterar sidomarkisen på altanen kan du få med en golvmonterad golvstolpe som gör att det är lätt att dra ut markisen och fästa den i golvstolpen. Golvstolpen kan du sedan ta bort när du inte använder sidormarkisen längre.

3. Markis som takmarkis

Det har blivit alltmer populärt med pergola. Pergolan är enkelt förklarat som en början på en konstruktion på ett uterum, men utan väggar och tak. I stället kan man plantera klätterväxter som kan fästa sig på konstruktionen på pergolan. Det blir otroligt effektfullt om man har en fin bouganvilla, murgröna, eller en klematis som får fina blommor och som kan klättra längs pergolan. Då får man ett uterum och en fin växt som pryder pergolan.

Med sidomarkis får du uterum med markiser

Vill man ha en markis som skydd på pergolan kan du skaffa en takmarkis. På så sätt får du solskydd men allt ljus som du kanske önskar dig. Takmarkisen kan du ställa in så att du antingen får ett skydd mot solen eller så rullar du in markisen på nytt.  Varför inte kombinera med en sidomarkis, så får du både solskydd och vindskydd. Läs mer här om du önskar få pris på markiser i Malmö.

26 May 2019