Skaffa fönster som inte kräver jalusier

Den senaste tiden har det har kommit en hel del nyheter när det kommer till fönster. Vi bygger med allt större fönster och till och med med hela fasader med fönsterglas. Vi glasar in balkonger, växthus, hus och altaner. Fönsterglas är ett allt vanligare byggmaterial. Det har blivit en hel trend att bygga med fönsterglas. Dels beror det på att vi har förstått vikten och betydelsen av ljus för vår fysiska och mentala hälsa. I och med det större utbudet av fönster har vi också fått ett mer varierat utbud av fönster, det är fönster med fler funktioner än vad vi har haft tidigare.

Fönster med inbyggt solskydd

Numera finns det elektrokroma fönster. De finns inte överallt och vi väntar på att återförsäljarna tar in dessa nyheter i sitt sortiment. För den som väljer att byta sina fönster till denna typ av fönster innebär det att så snart solljuset blir starkt, eller närhelst du själv vill det, kan du göra fönstren mörka. Det är inte en solfilm som sitter som berg, snarare är det som glasögon som tonas mörka när de kommer ut i starkt solljus. Har du elektrokroma fönster stänger de ute både värmen och det skarpa solljuset. Det innebär att har du dessa solskyddande fönster, behöver du inte kyla ner bostaden och slösa på energi till kylande aircondition.

Det innebär att jalusierna blir onödiga

Med dessa fönster behvöer du inte jalusierna annat än till att de blir snygga i din inredningsstil. Vi kommer varken att behöva gardiner, jalusier eller makriser, om de inte är sp att vi tycekr det är snyggt och vill inreda med dem. Det viktigaste är att vi inte kommer att behöva ha fläktar eller aircondition för att få svala bostäder och kunna sova på nätterna när det är varmt.

Dessa fönster nödvändiga i framtiden

Fortsätter den utveckling som vi ser just nu; att jordens medeltemperatur höjs, kommer vi alltmer att behöva dessa solskyddande fönster. Vi ser redan att vi har fått ett allt varmare klimat i Sverige. År efter år, slås det värmerekord i Sverige. Bara det senaste året har vi slagit värmerekordet sedan temperaturmätningarna infördes. Den som inte är uppmärksam tror att ett rekord innebär att vi en gång för mer än 100 år sedan hade minst lika hög temperatur, vilket är helt fel. Ett värmerekord innebär att det ALDRIG någonsin har varit så varmt under den månaden och årstiden någonsin tidigare. Något som borde oroa väldigt många fler än vad vi ser just nu. Vi måste alla gemensamt motverka de faktorer som höjer jordens medeltemperatur.

4 Jul 2018