Sovmorgon - att få vakna utan sol i ansiktet

Du kanske tycker om att vakna med solen lysande rätt i ansiktet. Men om du har planer på en lång och skön sovmorgon vissa dagar, så är detta inte ett så särskilt trevligt sätt att vakna på.

Härliga och långa sovmorgnar i sängen är kanske för dig som småbarnsförälder ett minne blott. Eller har du och den andra föräldern delat upp helgen så att ni kan få varsin sovmorgon i alla fall? När du har bestämt dig och planerat in en morgon då du ska få sova ut, så vill du ju helst inte bli väckt tidigt av att solen strilar in genom fönstret och lyser dig rätt i ögonen, eller hur? Hela dagen blir förstörd av ditt dåliga humör på grund av att du inte fick den där sovmorgonen som du så länge hade sett fram emot.

Glad mamma - glada barn

Men det finns ju faktiskt en hel del olika lösningar att ta till när det gäller just skydd mot oönskat solljus. I sovrummet kan du enkelt placera upp ett par persienner som skyddar dina ögon och din sömn mot solen på morgonen. Att vinkla för de där persiennerna på kvällen innan du går och lägger dig kommer att göra hela familjen på bra humör dagen efter. Du får din goda sömn och din efterlängtade sovmorgon. Barnen får sedan en glad och utvilad mamma som inte förstör dagen med sitt hemska humör. Det blir en win-win situation helt enkelt. För alla.

19 Mar 2021