Stort valfrihet med persienner i ditt hem

I dag finns ett stort utbud av olika sorters persienner i handeln. Det går att köpa persienner i både plast och metall. Vanligast är aluminiumpersienner, vilket är praktiskt eftersom de täcker ljus bra och dessutom är enkla att hänga upp med sin lätta vikt.

Här i Sverige är det vanligt att vi har tre- eller tvåglasfönster i våra hem. Det gör att persiennerna som vi sätter mellan glasen finns i många olika varianter. Mellanglas-persiennen är också praktisk eftersom den inte kommer i vägen då vi ska putsa fönsterna.

Mellanglas-persienner i aluminium är i dag lätta att hitta i vitt, svart och metallfärger. Större och välsorterade försäljare kan också ha fler färger att välja bland. Trots det är persiennerna som hänger mellan glasen i våra svenska fönster kanske snarare praktiska än estetiskt tilltalande för ögat.

Tycker du att persiennen ska vara en vacker del av inredningen så är det bättre att satsa på en frihängande persienn, gärna i trä. Den här typen av persienner går förstås ofta att hitta i byggvaruhus, men för dig som är beredd att lägga pengar på en riktigt snygg lösning så är rena inredningsbutiker att föredra.

Proffsen hjälper dig med måtten

Titta gärna runt på internet så kan du se olika varianter och fundera över vilka som passar just dig och dina fönster. Om inte annat kan det vara en bra hjälp för dig innan du åker till en butik och diskuterar med personalen där. Tänkt på att innan du köper en persienn i butik bör du ha mätat fönstret noga. En persienn ser ofta mindre ut i en stor butik än hemma hos dig. Håll dig alltså till samma regel som när du köper en julgran. Det är lätt att komma hem med en för stor persienn om du inte har mätat ordentligt!

I dag går det att köpa proffshjälp för att få persienner som passar just ditt hem. Det finns olika företag som du kan anlita för den här typen av frågor. Genom att anlita professionell hjälp kan du få konsultation på plats i ditt eget hem. Du kan ställa frågor om fördelar och nackdelar med olika typer av persienner, jämföra kostnader och funktionen för olika lösningar. Viktigast av allt är kanske att du får hjälp med perfekta mått. Persienner är inget man vill byta ofta under livet så se det som en god investering som ska hålla länge.

14 Jul 2016