Väderskydd för huset

Ibland behöver man en snygg och praktiskt lösning för att slippa bli stekt även inomhus under hela sommaren. Inte ens där inne kommer man undan solen, om man inte har skydd för fönstren.

Ut med kusten står det, det vackra huset som man får kalla hem. Sverige är ett lyckligt lottat land med en massa fina hus. Vackra trähus som alla har sin egen charm. I Göteborg känns det extra viktigt att huset är fint och att det ser prydligt ut även utomhus. Men precis som i resten av Sverige kan vädret vara lurigt. Som pedant med huset kan det vara svårt att hela tiden leva upp till kraven. Fönsterna blir snabbt skitiga efter fåglar som sätter sig, men även efter regnet när det kommer. Det går ju inte att styra varken fåglarna eller regnet. Men det går att skydda huset från dem.

Ett fint skydd

När man till sist ledsnat på att själv tvätta fönsterna var och varannan vecka, tog man vid något tillfälle ut fönsterputsare. Då slipper man göra det själv i alla fall, däremot så kostar det ju. I längden lönar det sig att installera markiser i Göteborg. Har man dessa ute även när det regnar slipper man att få regnstänk på fönsterna. Dessutom håller de ute solen när den strålar med. Det gör att man får en trevligare inomhusmiljö även de varmaste dagarna. Markiser finns i olika färger och mönster. Det finns seriösa företag som man kan köpa av, som gärna kommer ut och hjälper till att installera dem.

7 May 2021