Vilket solskydd är bäst?

Det finns ju för- och nackdelar med alla solskydd. Det ultimata solskyddet kanske inte ännu är uppfunnet. Det kanske var något slags solskydd som fälls upp så snart solen kommer fram och som kan släppa in ljuset och så att man ser ut trots att det skyddar mot solens skadliga UV-strålar. Man kan ju hoppas att det kommer något sådant snart. Det skulle vara bra med ett slags solskydd som skyddar en när man sitter utomhus, som skyddar mot de skadliga strålarna men som ger de nödvändiga D-vitaminerna och att man blev härligt brun utan att riskera att få malignt melanom och som inte innebar att man måste smörja in sig med krämer. Hittills finns det i alla fall olika slags skydd som vi kan använda oss av.

Markiser

Markiser är kanske det första man tänker på när man tänker på markiser. De syns mest och är mestt iögonfallande och täcker hela fönster, altaner och balkonger. De är så pass stora att de alltid blir en del av fasaden. Här finns så många olika slags markiser, i olika färger och mönster. De mest populära är randiga och antingen raka eller böjda korg-markiser.

Jalusier

Jalusier är ofta gardiner på stänger, utan att vara rullgardiner. De hänger dekorativt invid fönster men är inte så solskyddande om de inte alltid är nere och hänger för fönster, men då ser man ju inte ut och det kan kännas instängt att alltid har jalusierna fördragna.

Solfilm

En solfilm för fönster är effektivt, men kanske inte så ultimat, då de visserligen skyddar mot fönster men ofta ger en mörkare nyans av fönstret. Det är inte alla gånger som man vill ha mörkare fönster. Särskilt inte på hösten och under vintern när det ändå är mörkt, och ändå behöver man vissa dagar ha solskydd. Då vill man inte behöva riva av eller lägga på solfilm på fönstret då det är ganska krångligt.

Persienner

Då kan persienner vara lättast att antingen dra upp eller fälla ner med ett litet ryck i snöret som håller dem uppe eller nere. Man kan också svänga dem så att man antingen bryter av solstrålarna uppåt eller neråt. Skaffar du dig persienner i en gardinhandel så kommer personalen ut och monterar dem åt dig så att de vet att de blir monterade på rätt sätt. Det finns också så många fina slags persienner som går i olika färger, mönster och former. Man behöver inte täcka hela fönstret med persiennerna. Här kan du läsa mer.

12 Jun 2019